Forum Rekrutacji UG 2010/2011
03 Wrzesień 2010, 04:51 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: U W A G A! Zanim zadasz pytanie zapoznaj się z informacjami na stronie Najczęściej zadawane pytania.

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: biotechnologia  (Przeczytany 441 razy)
2roczna
Nowy użytkownik
*

« : 30 Czerwiec 2010, 22:33 »

gdyby ktoś się wybierał na biotech i miał jakieś pytania dotyczące kierunku (lub ogólnie studiów), to służę pomocą Uśmiech
robaki
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : 01 Lipiec 2010, 13:06 »

to ja też mogę conieco powiedzieć Mrugnięcie ale drugoroczna na pewno ma bardziej aktualne wiadomości, bo trochę się pozmieniało odkąd byłem na 1 roku Uśmiech
Kurogirl
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : 01 Lipiec 2010, 18:17 »

Cześć! Chichot
Czy możesz mnie uświadomić, co tak naprawdę czeka mnie na tym kierunku? Mrugnięcie
Bo postanowiłam na niego iść, ale co niektóre przedmioty  (typu fizyka) mnie przerażają.
2roczna
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #3 : 01 Lipiec 2010, 18:32 »

Fizyka akurat to najmniejszy problem  -mamy wyjątkowo wyrozumiałego wykładowcę  Mrugnięcie Nieco gorzej z matematyką, najlepiej robić często zadanka i chodzić na wszystkie wykłady. Cała reszta jest do ogarnięcia, szczególnie gdy jest się systematycznym (wiem to z własnego doświadczenia Duży uśmiech). Problem jest też z jednym z fakultetów, histologią, która jest prowadzona na GUMedzie razem z medycyną - dużo, dużo wkuwania, część ludzi się strasznie na nią zżymała, ale były zadowolone wyjątki.

Generalnie trzeba się przygotować, że pierwszy rok to raczej taka baza ze ścisłych przedmiotów na przyszłe lata - matma, kilka fizyk, ileśtam rodzajów chemii. Na pocieszenie dodam, że fajne są laboratoria - a to kwas się rozleje, a to coś wybuchnie...
robaki
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : 01 Lipiec 2010, 21:17 »

tak, histologia problematyczna jest - jeśli nie kręcą Cię jakoś rzeczy związane z medycyną/btch zwierząt to imho lepiej wybrać np. "wstęp do fizyki współczesnej" (jest jeszcze ten przedmiot, nie?) Uśmiech

w ogóle histo to kiedyś był obligatoryjny przedmiot  Duży uśmiech
Aagnieszkaa
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : 03 Lipiec 2010, 10:01 »

w ogóle ile macie pkt na biotech? Mrugnięcie
Matiel
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : 04 Lipiec 2010, 20:35 »

ja mam śmieszne 127 pktów  Niezdecydowany i prawdopodobnie od września nie będę studiowała a drogi na EURO budował  Język
Kurogirl
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : 09 Lipiec 2010, 14:06 »

Hej. sorki, ze pisze dopiero dziś Mrugnięcie

Cóż znam takiego laboratoryjka na co dzień z mojego LO Duży uśmiech
Tam często coś się działo Mrugnięcie
Muszę też przyznać, że troszkę mnie pocieszyłaś, bo na całe szczęście jestem przykładna w kuciu, szczególnie jak treść mnie kręci Duży uśmiech
nehel
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : 20 Lipiec 2010, 16:01 »

Jak myślicie zwiększą limit przyjęc czy nie? Smutny jestem 91
millenaaa
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #9 : 20 Lipiec 2010, 17:51 »

ja 119 Smutny liczyłam , że próg zmniejszy się troszkę, ale nikła nadzieja jest Język
wątpię , żeby zwiększyli limit, a robili to kiedyś ?
Aagnieszkaa
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #10 : 20 Lipiec 2010, 17:58 »

Na biologii zamiast 150, przyjęli 180 osób
millenaaa
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #11 : 20 Lipiec 2010, 20:44 »

to wiem, ciekawe tylko czy na biotechnologii tak kiedyś zrobili :p
robaki
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #12 : 20 Lipiec 2010, 22:58 »

w zeszłym roku przyjęli 5 osób więcej, ale to w ramach kierunków zamawianych, więc nie wiem czy to powtórzą
2roczna
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #13 : 26 Lipiec 2010, 17:37 »

z tego co pamietam, to rok temu próg obniżył się całkiem sporo, więc jest nadzieja
Etne
Użytkownik
**

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #14 : 29 Lipiec 2010, 13:53 »

Witam, jako, że nie dostałam się na swój biologiczny kierunek do Poznania, wyprzedaję wszystkie książki które zbierałam na wakacje -większość jest w opałsych tomiszczach , działy cytofizjologia, embriologia zwierząt, fizjologia roślin, genetyka, rozwój płodu itd wszystkie obrazy starałam się w miarę zgrabnie posegregować , sprzedam je za kwotę symboliczną - długo się ich naszukałam i może to komuś ułatwić życie jeśli naprawdę chce się przykładać na studiach. Proszę o przejrzenie mojej hmm oferty i jakby co pisanie na gg 5553366 .Ogłoszenie daję na kilku uczelniach, jednak wolałabym sprzedać je w gdańsku, nie trzeba będzie płacić za przesyłkę (rozpoczynam msg od pazdziernika na ug) pozdrawiam.

http://www.sendspace.pl/file/a05b291301dccaa10ccaa03

edit: sprzedam jane austen -mansfield park po ang, oraz wiele niemieckojęzycznych książek /nie chce mi się robić zdjęć dla zainteresowanych gg.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!